Active Academy arrow_drop_down arrow_drop_up

Sommarens bästa e-sportsläger

På Fortnite Camp

Detta är campet för dig som vill träffa nya vänner samtidigt som du utvecklas både som person och spelare. Fem dagar fyllda med Fortnite, nya vänner, roliga aktiviteter och övernattning. Under lägret använder man sig av sin egen utrustning som medtages. Varje deltagare tilldelas en egen plats i vår LAN-lokal Game Dome där vi kopplar in all utrustning strax efter ankomst. Då Fortnite är Cross-play är tillåtna konsoler PC, Playstation 4 & 5 eller Xbox one/series X & S.

Tränarrapport och individuellt samtal

När du åker hem får du med dig en tränarrapport som innehåller feedback och råd från din tränare på lägret. Detta för att du ska kunna fortsätta utvecklas även på hemmaplan. Tränaren genomför också ett individuellt samtal med dig utifrån tränarrapporten i slutet av lägret.

”Det bästa med lägret var att man fick många nya vänner och lärde mig mer om Fortnite””

Leonel, 11 år

Bra att veta

Exempel på en dag

Förmiddag
07.00 Väckning
07.15 Morgonuppvakning
(t.ex. promenad med tränarna)
07.30 Frukost
08.30 Samling för Fortniteträning
09.00–11.00 Fortniteträning
12.00 Lunch
Eftermiddag
13.15 Samling för Fortniteträning
13.30–15.00 Fortniteträning
15.15 Mellanmål
15.45–16.30 Idrottsteori
16.30–17.15 Fysisk träning
17.15 Dusch
18.00 Middag
Kväll
19.00 Kvällsaktivitet
20.30 Kvällsmål
21.15 Tandborstning
21.45 Släckt och tyst på rummen
22.00 Tränarmöte

På Fortnite Camp

På våra träningar kommer vi främst att fokusera på lagspelet samtidigt som vi arbetar på individuell nivå för att utveckla alla spelare oavsett tidigare nivå. Varje träning inleds med en föreläsning där vi går igenom vad vi kommer att träna på. Vi kommer huvudsakligen att spela Battle Royal i Trios och Squads men även Creative. Nedan hittar du några av de teman vi kommer att träna på under campet.

– Grunderna i spelet
– Inventory & material
– Kommunikation
– Gameplan
– Utvärdering
– Building & editing
– Aim
– Spelplanen & positionsspel
– High ground
– Third party
– Turneringsspel

Ett pass fys och ett pass teori varje heldag

För att utvecklas som spelare är det inte bara mängden speltimmar som är viktigt. Den fysiska hälsan är viktig för att vi ska orka hålla koncentrationen uppe och vara alerta under spelandet. Därför kommer vi att ha fysisk aktivitet under varje heldag.

För att utvecklas som spelare är glädjen och samhörigheten viktig. Under lägret kommer du att få vara med om roliga aktiviteter som t.ex. crazy games, filmkväll och disco tillsammans med nya och gamla kompisar.

Vad behöver man ha med sig?

På Gamedome kommer du att få en egen plats. Den innehåller gamingstol, 3 eluttag och internetkabel. Varje plats är 60 cm djup och 80 cm bred – detta innebär att den största tillåtna storleken på skärmen är 32 tum.

Resterande behöver ni ta med själva: Dator/Konsol, skärm, mus, musmatta & tangentbord/kontroll, headset och mikrofon, alla ström och laddningskablar som behövs för din utrustning. Ha med ombyte för minst 3 pass av fysisk aktivitet.
Generel packning för lägret hittar ni under ”vanliga frågor” längst ner.

Mer om våra lägerorter

Enköping

I Enköping arrangerar vi Cheerleading Camp, Dance Camp, Floorball Camp, Football Camp, Swim Camp, och Handball Camp. Alla aktiva och tränare bor tillsammans på Westerlundska gymnasiet.

Sandared (Borås)

I Sandared arrangerar vi Dance Camp, Football Camp, Swim Camp, Tennis Camp, Padel Camp, Fortnite Camp, Floorball Camp och Handball Camp. Vi bor på Sandgärdskolan och tränar på anläggningarna i närheten. Sandared är ett gemytligt samhälle med fantastiska idrottsförutsättningar och en fin badplats vid en vacker insjö där vi badar vid fint väder.

Höganäs

I Höganäs har vi våra Gymnastics Camp. Alla aktiva och tränare bor tillsammans i Höganäs GF´s egen gymnastikhall. I Höganäs finns också närheten till havet där vi badar vid fint väder.

Vanliga frågor

Du anmäler ditt barn på ditt camps hemsida. Sök upp ort eller vecka i sökrutan så kommer du få anmälningsalternativ under.

Det finns två olika kurser för Fortnite.

Vecka 26, tisdag 27/6 kl 12.00 till lördag 1/7 kl 12.00

Vecka 31, tisdag 1/8 kl 12.00 till lördag 5/8 kl 12.00.

Du kan betala direkt med Swish eller få faktura på mejl.

Fram till 6 månader innan lägerstart
Är det helt kostnadsfritt att avboka.

6-3 månader innan lägerstart
Du kan avboka oavsett anledning och du betalar då 195 kr eller kan du kostnadsfritt överlåta platsen till en kompis alternativt själv ha platsen innestående till ett senare läger samma sommar eller till nästkommande sommar.

3 månader – 1 vecka innan lägerstart
Du kan avboka oavsett anledning och du betalar då 795 kr eller kan du kostnadsfritt överlåta platsen till en kompis alternativt själv ha platsen innestående till ett senare läger samma sommar eller till nästkommande sommar.

1 vecka innan och under lägret
Avbokning kan endast göras mot uppvisande av läkarintyg, då betalar du 795 kr och den del av lägeravgiften som motsvarar din närvaro på lägret.

Vi har valt att inte göra någon fullständig utrustningslista, men här följer några saker som du som övernattar bör ha med dig:
• Luftmadrass/liggunderlag/madrass/resesäng och kudde/lakan/täcke/sovsäck (vi bor i klassrum).
• Rikligt med ombyten både för varmt, kallt och blött väder, skor till din idrott, utomhusskor till fysträningen.
• Armbandsklocka så att du lättare kan passa tiderna som du får av din tränare.
• Specifik utrustning för din idrott, t.ex. skor, innebandyklubba, tennisracket, simutrustning som paddlar, platta, dolme och fenor, benskydd, målvaktsutrustning om du är målvakt.
• På skolan där vi sover, äter och har idrottsteori är utomhusskor förbjudna, ta gärna med dig inomhustofflor.
• Vattenflaska, duschhandduk, liten handduk, toalettsaker, solskyddsfaktor, keps, mindre väska/ryggsäck att bära duschsaker och ombyten i från login till träningsanläggningen.
• Badkläder (Vi kan dock p.g.a. säkerhetsskäl inte lova att det blir något bad).
• Öronproppar och ögonbindel om du har svårt att sova om någon snarkar eller när solen går upp.

Tränarna sover i ledarrum i närheten av deltagarna som förevisas för deltagarna första dagen så att de kan gå till tränarna när som helst på dygnet.

Vi bor i klassrum på skola, du tar med dig din egen sovutrustning likt luftmadrass/resesäng/sovsäck/täcke/kudde. Om du planerar att sova på luftmadrass, prova att blås upp den innan lägret så att du vet att den håller kvar luften.

Det serveras fem näringsrika mål mat varje heldag: Frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål. De tre huvudmålen är frukost, lunch och middag. Som komplement finns mellanmål och kvällsmål. Det är viktigt att äta ordentligt vid huvudmålen och komplettera med lite extra energi vid mellanmålen för att orka träna mycket under kort tid.

Varje år kommer deltagare till våra läger som är allergiker eller som medicineras. Det kan vara födoämnesallergi som gluten, laktos, nötter, ägg, fisk etc. Matpersonalen under lägret är erfarna och vana att arbeta i skolkök där de dagligen serverar specialkost. Andra förekommande allergier och sjukdomar kan vara astma, pollen -/gräsallergi, diabetes, blödarsjuka etc. Våra tränare är vuxna och ansvarsfulla och hjälper deltagaren med mediciner. Ange eventuella allergier och mediciner i samband med anmälan samt ta upp det med din tränare första dagen på lägret. Om det gäller allvarliga allergier / sjukdomar ser vi gärna att tränarna får en skriftlig instruktion vid incheckning hur de ska agera om något skulle inträffa.

Ja, om dina kompisar är anmälda till samma idrott som dig. Ange i din anmälan under vilka kompisar du vill vara tillsammans med. Om du är anmäld till ett utespelarläger och din kompis till ett målvaktsläger kommer ni att träna vissa pass tillsammans. Om ni vill sova i samma rum anger ni det i samband med anmälan.

Deltagarna är barn och ungdomar som kommer från hela Sverige samt även ibland en del från andra länder. Gemensamt för våra deltagare är att de vill utvecklas och bli bättre som idrottare. Som deltagare behöver du inte befinna dig på någon särskild nivå, huvudsaken är att du brinner för din idrott och tycker om att träna

Det går helt utmärkt att lämna och hämta ditt barn från och till campet. På kvällarna är det oftast kvällsaktiviteter, där deltagarna är tillsammans med ledarna som ordnar lite roligheter. Sovdags brukar vara kl 22.00. Frukost på morgnarna brukar vara 07.15.
Dock kommer priset var densamma eftersom sovplats bokas samtidigt som en anmälan kommer in. Känner ditt barn att hen vill börja övernatta under lägrets gång så finns det plats.

Tränarna

Tränarna är bland det viktigaste när det gäller säkerheten på ett läger för att deltagarna ska vara så trygga som möjligt. Inför våra läger lägger vi därför ner mycket kraft och energi på att rekrytera tränare som är ansvarsfulla och som har bra hand med barn och ungdomar. Alla tränare kontrolleras i Polisens belastningsregister innan de anställs. Alla gruppansvariga tränare är vuxna och har lång erfarenhet av att vara tränare och ha hand om barn och ungdomar. Den gruppansvarige tränaren följer sin grupp dygnet runt under hela lägret. Den personen håller i träningen, går med sin grupp till och från boendet till träningsanläggningen, finns med sin grupp i matsalen vid alla måltider. Alla tränare sover i ledarrum i samma korridorer som deltagarna och finns till hands vid läggdags och om någon har svårt att sova under natten.

Hur man når tränarna under lägret?

Under själva lägret går det att nå den lägeransvarige på lägertelefonen. Numret finns här på hemsidan under lägret samt att det också meddelas vid informationsmötet den första lägerdagen. Eftersom tränarna har fullt upp med sina grupper under lägret ringer du den lägeransvarige i första hand så kommer han eller hon att förmedla ditt samtal till tränarna så fort det finns möjlighet. Om ditt barn har särskilda behov i form av t.ex. medicinering kan du självklart få numret direkt till tränaren också. Prata med tränaren när du checkar in.

Förebyggande säkerhetsarbete

Inför lägren arbetar Sweden Sport Academy med ett förebyggande säkerhetsarbete.

1. Detta inleds med att Sweden Sport Academy under året har ett planeringsmöte med de lägeransvariga där mycket tid läggs på just säkerheten under lägret.

2. I nästa steg går de lägeransvariga innan lägret igenom ett dokument med säkerhetsföreskrifter med övriga tränare på lägret.

3. I det tredje steget går tränarna i respektive idrott igenom med sina träningsgrupper regler med deltagarna på lägret för att ha högsta säkerhet.

Omhändertagande av akuta skador

Vid varje träning har tränarna ett sjukvårdskit med sig innehållande plåster, tejp, linda och ispåse för att kunna behandla akuta skador på bästa sätt enligt PRICE (Protection – Rest – Ice – Compression – Elevation). Alla tränare får inför lägret information om hur skador ska behandlas. Vid en akut skada som t.ex. en muskelbristning eller en stukad fot/finger är det viktigaste att direkt avbryta aktiviteten för att linda kroppsdelen hårt och stoppa blödningen. Kyla kan minska blödningen och lindra smärtan. Högläge är sedan viktigt för att minska blödningen till det skadade området. Vid en mycket allvarlig skada tillkallar vi alltid ambulans, vid måttliga skador uppsöker tränaren vårdcentral tillsammans med deltagaren och vid lättare skador ordinerar vi vila till deltagaren känner sig bättre.

Försäkring

Vi tecknar en olycksfallsförsäkring (Folksam K96) som gäller alla deltagare från lägrets start till lägrets avslutning.

Kvarglömda saker från lägren förvaras på lägerplatsen alternativt på vårt huvudkontor i Växjö ett par veckor efter avslutat läger. Kontakta oss om du vill att vi skickar något till dig, du betalar då fraktkostnaden.. Därefter skänks användbar utrustning till välgörande ändamål.

Kontakta oss

Välkommen att höra av dig om du har några frågor!

Skicka ett meddelande

Var vänlig fyll i ditt namn.

Var vänlig fyll i din e-post.

Följ oss