Einar Sports arrow_drop_down arrow_drop_up

Sommarens bästa gymnastikläger

På Gymnastics Camp

Gymnastics Camp är ett perfekt träningsläger för dig som vill utvecklas som truppgymnast! Tränarna på lägret har bra erfarenhet och utbildning. Varje dag är noggrant planerad för att du ska få ett så innehållsrikt och välorganiserat läger som möjligt. Detta skapar ett läger med organiserad, professionell och rolig träning med individuell utveckling. Vi avslutar sedan lägret med en uppvisning för föräldrar och anhöriga.

”När jag kom till lägret ville jag lära mig rondat-flickis-dubbelskruv. Tränarna var grymma och när jag åkte hem kunde jag göra det!”

Klara, 12 år

Tränarrapport och individuellt samtal

Når du åker hem får du med dig en tränarrapport som innehåller feedback och råd från din tränare på lägret. Detta för att du ska kunna fortsätta utvecklas även på hemmaplan. Tränaren genomför också ett individuellt samtal med dig utifrån tränarrapporten i slutet av lägret.

Bra att veta

Exempel på en dag

Förmiddag
07.00 Väckning
07.15 Morgonuppvakning
(t.ex. promenad med tränarna)
07.30 Frukost
08.30 Samling för gymnastikträning
09.00–11.00 gymnastikträning
11.15 Dusch
12.00 Lunch
Eftermiddag
13.15 Samling för gymnastikträning
13.30–15.00 gymnastikträning
15.15 Mellanmål
15.45–16.30 Idrottsteori
16.30–17.15 Fysisk träning
17.15 Dusch
18.00 Middag
Kväll
19.00 Kvällsaktivitet
20.30 Kvällsmål
21.15 Tandborstning
21.45 Släckt och tyst på rummen
22.00 Tränarmöte

På Gymnastics Camp

Gymnastikträningen är uppbyggd utifrån målet att deltagarna ska bredda sina kunskaper inom olika delar av truppgymnastiken under lägret. Deltagarna har två gymnastikpass om dagen där vi jobbar med uppvärmning, styrka, rörlighet, teknik och så klart många häftiga volter. Målet är att stärka deltagarnas rörelsekvalitet i kombination med teknik.

Ett pass fys och ett pass teori varje heldag

Under lägret kommer du varje heldag att få träna ett pass ren fysisk träning. Varje pass är 45 minuter och är inriktat mot en specifik fysisk egenskap. Gymnastik är en idrott där alla de fem fysiska egenskaperna är viktiga för att prestera bra: Snabbhet, styrka, koordination, uthållighet och rörlighet.

För att utvecklas som idrottare är glädjen och samhörigheten viktig. Under lägret kommer du att få vara med om roliga aktiviteter som t.ex. crazy games, filmkväll och disco tillsammans med nya och gamla kompisar.

Mer om våra lägerorter

Enköping

I Enköping arrangerar vi Cheerleading Camp, Dance Camp, Floorball Camp, Football Camp, Swim Camp, och Handball Camp. Alla aktiva och tränare bor tillsammans på Westerlundska gymnasiet.

Sandared (Borås)

I Sandared arrangerar vi Dance Camp, Football Camp, Swim Camp, Tennis Camp, Padel Camp, Fortnite Camp, Floorball Camp och Handball Camp. Vi bor på Sandgärdskolan och tränar på anläggningarna i närheten. Sandared är ett gemytligt samhälle med fantastiska idrottsförutsättningar och en fin badplats vid en vacker insjö där vi badar vid fint väder.

Höganäs

I Höganäs har vi våra Gymnastics Camp. Alla aktiva och tränare bor tillsammans i Höganäs GF´s egen gymnastikhall. I Höganäs finns också närheten till havet där vi badar vid fint väder.

Vanliga frågor

Du anmäler ditt barn på ditt camps hemsida. Sök upp ort eller vecka i sökrutan så kommer du få anmälningsalternativ under.

Vecka 31, tisdag 1/8 kl 14.00 till lördag 5/8 kl 12.00

Du kan betala direkt med Swish eller få faktura på mejl.

Fram till 6 månader innan lägerstart
Är det helt kostnadsfritt att avboka.

6-3 månader innan lägerstart
Du kan avboka oavsett anledning och du betalar då 195 kr eller kan du kostnadsfritt överlåta platsen till en kompis alternativt själv ha platsen innestående till ett senare läger samma sommar eller till nästkommande sommar.

3 månader – 1 vecka innan lägerstart
Du kan avboka oavsett anledning och du betalar då 795 kr eller kan du kostnadsfritt överlåta platsen till en kompis alternativt själv ha platsen innestående till ett senare läger samma sommar eller till nästkommande sommar.

1 vecka innan och under lägret
Avbokning kan endast göras mot uppvisande av läkarintyg, då betalar du 795 kr och den del av lägeravgiften som motsvarar din närvaro på lägret.

Vi har valt att inte göra någon fullständig utrustningslista, men här följer några saker som du som övernattar bör ha med dig:
• Luftmadrass/liggunderlag/madrass/resesäng och kudde/lakan/täcke/sovsäck (vi bor i klassrum).
• Rikligt med ombyten både för varmt, kallt och blött väder, skor till din idrott, utomhusskor till fysträningen.
• Armbandsklocka så att du lättare kan passa tiderna som du får av din tränare.
• Specifik utrustning för din idrott, t.ex. skor, innebandyklubba, tennisracket, simutrustning som paddlar, platta, dolme och fenor, benskydd, målvaktsutrustning om du är målvakt.
• På skolan där vi sover, äter och har idrottsteori är utomhusskor förbjudna, ta gärna med dig inomhustofflor.
• Vattenflaska, duschhandduk, liten handduk, toalettsaker, solskyddsfaktor, keps, mindre väska/ryggsäck att bära duschsaker och ombyten i från login till träningsanläggningen.
• Badkläder (Vi kan dock p.g.a. säkerhetsskäl inte lova att det blir något bad).
• Öronproppar och ögonbindel om du har svårt att sova om någon snarkar eller när solen går upp.

Tränarna sover i ledarrum i närheten av deltagarna som förevisas för deltagarna första dagen så att de kan gå till tränarna när som helst på dygnet.

Tränarna sover i ledarrum i närheten av deltagarna som förevisas för deltagarna första dagen så att de kan gå till tränarna när som helst på dygnet.

Nej, det har vi inte. Vi anser att vårt läger ska hålla högsta klass för alla deltagare. Vi kommer att dela in er efter ålder och nivå för att alla ska få chans att utvecklas så mycket som möjligt i sin satsning.

Vi bor i klassrum på skola, du tar med dig din egen sovutrustning likt luftmadrass/resesäng/sovsäck/täcke/kudde. Om du planerar att sova på luftmadrass, prova att blås upp den innan lägret så att du vet att den håller kvar luften.

Det serveras fem näringsrika mål mat varje heldag: Frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål. De tre huvudmålen är frukost, lunch och middag. Som komplement finns mellanmål och kvällsmål. Det är viktigt att äta ordentligt vid huvudmålen och komplettera med lite extra energi vid mellanmålen för att orka träna mycket under kort tid.

Varje år kommer deltagare till våra läger som är allergiker eller som medicineras. Det kan vara födoämnesallergi som gluten, laktos, nötter, ägg, fisk etc. Matpersonalen under lägret är erfarna och vana att arbeta i skolkök där de dagligen serverar specialkost. Andra förekommande allergier och sjukdomar kan vara astma, pollen -/gräsallergi, diabetes, blödarsjuka etc. Våra tränare är vuxna och ansvarsfulla och hjälper deltagaren med mediciner. Ange eventuella allergier och mediciner i samband med anmälan samt ta upp det med din tränare första dagen på lägret. Om det gäller allvarliga allergier / sjukdomar ser vi gärna att tränarna får en skriftlig instruktion vid incheckning hur de ska agera om något skulle inträffa.

Ja, om dina kompisar är anmälda till samma idrott som dig. Ange i din anmälan under vilka kompisar du vill vara tillsammans med. Om du är anmäld till ett utespelarläger och din kompis till ett målvaktsläger kommer ni att träna vissa pass tillsammans. Om ni vill sova i samma rum anger ni det i samband med anmälan.

Det går helt utmärkt att lämna och hämta ditt barn från och till campet. På kvällarna är det oftast kvällsaktiviteter, där deltagarna är tillsammans med ledarna som ordnar lite roligheter. Sovdags brukar vara kl 22.00. Frukost på morgnarna brukar vara 07.15.
Dock kommer priset var densamma eftersom sovplats bokas samtidigt som en anmälan kommer in. Känner ditt barn att hen vill börja övernatta under lägrets gång så finns det plats.

Kontakta oss

Välkommen att höra av dig om du har några frågor!

Skicka ett meddelande

Var vänlig fyll i ditt namn.

Var vänlig fyll i din e-post.

Följ oss